Timp de preparare: aproximativ 30 min

Va propunem o reteta foarte simpla, sanatoasa si cu un gust minunat. Ii puteti impresiona pe cei din jur intr-un timp foarte scurt – doar 20 de minute petrecute in bucatarie.

Ingrediente

2 linguri suc de lamaie, 500g frunze de baby spanac , coaja rasa de la 1 lamaie, 3 linguri capere, 4 bucati somon, 60g busuioc proaspat , 1 lingura ulei de masline, ½ lingurita piper negru macinat , ½ lingurita sare, 1 catel de usturoi zdrobit , 2 linguri ulei de masline extra-virgin , 250g spaghete

Metoda de preparare

Pune la fiert o oala cu apa sarata. Adauga pastele si lasa-le sa fiarba intre 8-10 minute, amestecand din cand in cand. 

Stoarce pastele si pune-le intr-un bol mare. Adauga usturoiul, uleiul de masline extra-virgin, sare si piperul si amesteca-le bine.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie medie la foc mediu-mare. Condimenteaza somonul cu sare si piper. 

Pune somonul in tigaie si lasa-l aproximativ doua minute pe fiecare parte. 

Adauga busuiocul, caperele, coaja si sucul de lamaie si amesteca-le cu spaghetele. 

Tot ce-ti mai ramane de facut este sa pregatesti farfuriile in felul urmator: creeaza un pat de spanac, pune deasupra pastele si peste paste somonul. Pofta buna!

Sursa: foodstory.ro