Light blue 1-tier Cars cake with Lightning McQueen and another car on top
Acest tort pentru copii va fi invelit in martipan, pe care il poti lua din comert sau il poti prepara singura. Pentru interior, iti sugeram crema ganache.
Coace doua blaturi dreptunghiulare mari. Dintr-un blat vei folosi doar jumatate. O jumatate o vei suprapune blatului mare, iar din cealalta jumatate vei realiza rotile masinii. Taie ambele blaturi pe latime in doua sau trei parti, insiropeaza-le si introdu crema ganache intre feliile blatului mare. De asemenea, unge si suprafata blatului mare, peste care va veni blatul mic. Asaza blatul mic la mijlocul blatului mare si continua sa ungi cu crema si feliile blatului mic. Poti modela „masina”, tesindu-i colturile si taind putin pe diagonala „parbrizul” si „luneta”. Minunatul tort pentru copii in forma de masina se afla pe ultima suta de metri.
Intinde cu sucitorul o foaie de martipan mare si, inainte de a acoperi tortul cu ea, unge-l cu orice gem sau dulceata ai in casa, pentru ca martipanul sa adere mai bine la blat. Dupa ce ai lipit martipanul de blat, deseneaza cu ciocolata topita ferestrele, usile, farurile si alte elemente de detaliu. Decupeaza rotile din jumatatea de blat ramasa. Daca blatul este prea gros, taie-l in doua sau in trei si foloseste pentru roti numai o felie. Unge si rotile cu gem si acopera-le cu martipan colorat cu cacao. Decupeaza masina in zonele unde vin rotile si ataseaza-i-le.
Sursa: divahair.ro