casa_turta_dulce_70710700 casute_turta_dulce3 turta-dulce-3_6107ba07f12572 turta-dulce-800x600-6933 turta-dulce-pentru-craciun-800x600-23136
Ingrediente
400 gr faina
50 gr unt,la temperatura camerei
2 oua
1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml)
3/4 cup zahar
1 lingurita de ghimbir ,proaspat ras
1/2 lingurita de ghimbir pudra
1/4 lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
 
Mod de preparare
Turta dulce pentru Craciun cu aroma ei de scortisoara si nucsoara te ajuta sa simti si mai bine savoarea sarbatorilor de iarna. Pentru acest desert intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste noapte.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se decupeaza cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Turta dulce pentru Craciun se poate orna cu glazura sau se poate lasa asa simpla.
Mod de servire
Turta dulce pentru Craciun se serveste cu lapte.

Sursa: culinar.ro