Ustensile de bucatarie recomandate pentru copii

Gătitul cu copiii poate fi distractiv și un mod excelent de învățare pentru ei. Dacă ai și câteva accesorii special create pentru cei mai mici bucătari, procesul va fi mai plăcut și mai sigur. Aceste ustensile de bucătărie pentru copii nu sunt doar de mici dimensiuni, dar sunt și durabile, accesibile și atât de ușor de utilizat!

Suntem încântați să îți oferim câteva sugestii de ustensile de bucătărie recomandate copiilor. Fiecare dintre ele rezistă bine la uzura, ceea ce le face potrivite pentru micii bucătari care nu sunt foarte atenți cu accesoriile lor. Totodată, îți vor fi și ție extrem de utile în bucătărie. Toate vă pot ajuta să coaceți împreună cu copiii, să pregătiți prăjiturile preferate și să vă bucurați de mai multe experiențe de gătit împreună.

Așadar, iată care sunt recomandările noastre de ustensile de bucătărie adecvate copiilor.

 

Feliator ondulat

Acest tip de feliator pentru copii este extraordinar! Este incredibil de durabil și ușor de utilizat pentru copii, deoarece pot folosi ambele mâini când apasă. Îți recomandăm să îi ajuți tu la început pentru a le arăta cum să îl folosească. De asemenea, supravegheză copiii când îl folosesc!

Este bun pentru a felia multe alimente precum castraveți, cartofi, banane, căpșune, pepene galben, kiwi și alte produse moi.

Este recomandat pentru copiii cu vârsta mai mare de 18 luni.

 

Zdrobitor de cartofi pentru copii

Este ideal pentru a pasa cartofi, cartofi dulci, avocado, dar și pentru a amesteca ouăle sau ingredientele pentru clătite sau brioșe. Este sigur și ușor de folosit de către copii. Totodată, îți va fi și ție extrem de util în bucătărie.

Este recomandat pentru copiii cu vârsta mai mare de 18 luni.

 

Tocător

Poți apela la un tocător normal pe care să i-l oferi copilului sau poți să achiziționezi unul de mici dimensiuni potrivit lui. O să îl atragă mai mult cel mic!

Alege un tocător de plastic sau din materiale ușoare. Tocătorul poate fi însoțit și de un cuțit destinat copiilor. Sunt acele cuțite care nu au lamă ascuțită.

Este recomandat pentru copiii cu vârsta mai mare de 12 luni, iar dacă este însoțit de cuțit, pentru copiii mai mari de 3 ani.

 

Mini recipient pentru lichide Luminarc Quadro

Este un recipient ideal pentru a fi utilizat de cei mici pentru că îl pot folosi chiar ei fără să îți faci griji că îl pot sparge. Este rezistent, iar capacul este bine fixat. Îi poți lăsa pe copii să toarne lichide cu el în aluat sau să își pune singuri apă.

Este recomandat pentru copiii cu vârsta mai mare de 18 luni.

 

Set de cuțite pentru copii

Cuțitele cu lame adaptate pentru a putea fi folosite în sigurantă de copii sunt extrem de atractive pentru cei mici. Își pot tăia singuri alimentele moi precum bananele, pepenele, clătitele și multe altele. Poți achiziționa un astfel de set marca Kuhn Rikon.

Este recomandat pentru copiii mai mari de 2 ani.

 

Cuțite Tovla Nylon

Un alt brand unde găsești cuțite adaptate pentru copii este Tovla Nylon. Sunt o opțiune sigură, nefiind ascuțite. Copiii le vor îndrăgi, oferindu-le posibilitatea de a-și tăia singuri alimentele moi.

Este recomandat pentru copiii mai mari de 3 ani.

 

Mini spatule și linguri

Alege spatulele și lingurile din silicon, confecționate dintr-o singură bucată pentru a nu se desface. După cum știi, copiilor le place să analizeze noile obiecte, să le trântească și rupă, așa că le pot strica ușor dacă nu sunt fabricate adecvat utilizării celor mici. Poți găsi astfel de spatule și linguri la Cuisinart.

Sunt ideale pentru a lăsa copiii să amestece aluatul pentru prăjituri, pastele sau fulgii de ovăz cu laptele.

Sunt recomandate pentru copiii cu vârsta mai mare de 18 luni.

 

Carte de bucate

Dacă vrei să fii cu adevărat pregătit pentru gătitul alături de cei mici, atunci vei avea nevoie și de o carte de bucate cu rețete ușoare, care pot fi pregătite de toată familia. Va fi sursa ta de inspirație pentru activități distractive în bucătărie alături de copii.

 

Pe lângă aceste accesorii utile de care ai nevoie dacă vrei să gătești cu cei mici, îți oferim și câteva sfaturi pentru ca gătitul să fie plăcut și sigur:

  • Alege rețete ușoare sau doar părți din rețete pentru început!
  • Asigură-te că cei mici sunt așezați în siguranță la masa de gătit într-un turn de învățare sau la masă în scaunul lor normal de masă!
  • Fii pregătit pentru mizerie și ia-ți timp și pentru curățenia de după acest proces!
  • Dă frâu liber copiilor la creativitate în bucătărie. Lasă-i să decidă singuri ce vor să facă. Puteți chiar alege împreună rețetele!

Pe lângă aceste ustensile de bucătărie,  îți sugerăm să achiziționezi și un șorț pentru micuț. Va fi util pentru a nu-și murdări hainele în timpul gătitului. Din fericire, găsești o mulțime de variante și poți opta chiar pentru un set mamă-copil sau tată-copil pentru a-l face și mai implicat în procesul de gătit. Îi va plăcea acest lucru.

PRO TIP: Știai că dacă implici copilul în procesul de gătit îl poți convinge mai ușor să încerce preparate noi?

Ține cont de sugestiile noastre. Fă o lista cu ustensilele de bucătărie de care ai nevoie și achiziționează-le. Va fi o investiție inspirată care vă va aduce multă bucurie în familie în timpul momentelor de gătit împreună. Copiii iubesc să fie implicați în activitățile adulților. În plus, își vor dezvolta o serie de abilități și vor învăța lucruri noi din tot acest proces, iar tu te vei relaxa și bucura de timpul cu cei mici.