Ingrediente
1 vânătă medie
½ ceapă tocată
2 căței de usturoi, tocați mărunt
100g de dovleac, tăiat cubulețe
½ tulpină de țelină Apio, tocată
1 roșie, tocată cuburi
1 ardei gras, tocat cuburi
200g de brânză sărată, fărâmițată
câteva frunze de busuioc, tocate, plus frunze
întregi pentru ornat
ulei Costa d’Oro Omega, pentru uns legumele
½ ceapă tocată
2 căței de usturoi, tocați mărunt
100g de dovleac, tăiat cubulețe
½ tulpină de țelină Apio, tocată
1 roșie, tocată cuburi
1 ardei gras, tocat cuburi
200g de brânză sărată, fărâmițată
câteva frunze de busuioc, tocate, plus frunze
întregi pentru ornat
ulei Costa d’Oro Omega, pentru uns legumele
Reţetă cu timp de pregătire
Mod de preparare
1. Taie vânăta în jumătăți pe lungime. Curăță-i miezul, păstrând o crustă de aproximativ 3cm. Toacă miezul și lasă-l deoparte.
2. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Pune dovleacul, ardeiul și roșia într-o tavă, stropește-le cu ulei Costa d’Oro Omega din belșug și amestecă-le bine. Pune și crustele de vinete printre legume. Coace-le 30-40 de minute sau până se înmoaie, apoi lasă-le deoparte.
3. Intr-o tigaie mare nonaderentă, încinge puțin ulei și călește ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adaugă legumele tocate, amestecă-le câteva minute în tigaie, apoi umple vinetele cu ele. Presară brânza deasupra și mai dă vinetele la cuptor 10 minute, până când toppingul se rumenește.
Sursa: goodfood.ro