Cum sa-ti mentii copiii activi pe timpul iernii

Deci, vrei sa-ti menții copiii activi pe timpul iernii?

Foarte bine! Acest lucru este un factor cât se poate de important pentru o dezvoltare armonioasă.

Dar cum să faci asta dacă este prea frig afară și nu puteți ieși la joacă sau la plimbare?

Află mai multe detalii în rândurile următoare…

În țările care se bucură de o climă mai caldă, menținerea copiilor activi nu reprezintă o problemă. Activitățile în aer liber nu se schimbă atât de mult cu anotimpurile! Cu toate acestea, există unii dintre noi care înțeleg prea bine efectele reale ale iernii. Desigur, zăpada oferă propria ei feerie și distracție, dar există, totuși, câteva dezavantaje pentru iernile lungi și reci, mai ales când zăpada nu se arată.

De când vremea se răcește, din noiembrie până în decembrie, există atât de multe activități și sărbători care mențin activă întreaga familie. Dar în ianuarie? Lucrurile nu mai sunt atât de distractive. Vacanța urmează să se încheie, cadourile și-au pierdut din atractivitate și toată lumea poate avea tendința de a deveni puțin morocănoasă. Starea noastră de spirit nu este ajutată nici de vremea posomorâtă cu cerul gri și temperaturile reci!

Iarna poate pune unele limitări în ceea ce privește menținerea activă a copiilor, așa că venim în ajutorul părinților dornici să găsească activități potrivite pentru copiii lor în acest sezon și vă oferim câteva sugestii bune de urmat.

Vremea nu se schimbă, așa că am putea valorifica energia și entuziasmul sărbătorilor și să le folosim pentru a fi mai activi. Ce-ar fi dacă am transforma luna ianuarie într-o vacanță pentru copiii activi și să sărbătorim, de fapt, activitatea fizică? Iată câteva dintre modurile prin care puteți face acest lucru cu cei mici.

Dați o petrecere

Și nu orice petrecere, ci una în care copiii pot dansa și face multe exerciții fizice.

Dacă și voi vă regăsiți printre părinții care au cheltuit o sumă importantă pe costumul pentru ultima petrecere de Halloween, iar acum vă întrebați ce puteți face cu el, căci la anul, cu siguranță, nu îi mai vine, vă oferim noi răspunsul! Folosiți-l la petrecerea din ianuarie! Copiii se vor distra copios fiind îmbrăcați în personajele lor preferate.

Mai mult, roagă copiii să vină cu idei de activități potrivite costumului pe care îl poartă. Spre exemplu, T-Rex poate face sărituri. Exercițiile pot fi mișcări clasice, cum ar fi genuflexiuni sau ridicări în picioare sau, și mai bine, îi poți determina pe copii să-și folosească imaginația pentru a-și crea propriile mișcări.

Faceți pe rând fiecare exercițiu, după cum vi-l prezintă fiecare copil. Copiilor le place să aibă ocazia de a fi la conducere. Se vor distra de minune privindu-i pe toți ceilalți cum îi urmează. De asemenea, vă recomandăm să apelați la un cronometru pentru a stabili un timp clar destinat fiecărei mișcări. Un minut poate fi suficient. Astfel, nu vor apărea conflicte iscate din cauza timpului pentru fiecare copil. Toți vor dori să fie cât mai mult timp urmați de ceilalți.

Nu vă sfiați să intrați în joc și să vă puneți costumul!

 

Planificați o activitate „de sărbătoare”

Puteți crea chiar voi o nouă sărbătoare la fel de distractivă pentru cei mici cum este Crăciunul. Desigur, nu este cazul să vă concentrați pe gătit, curățenie și tot stresul implicat. În loc să alocați timp acestora, faceți ca această „sărbătoare” să fie doar despre distracția copiilor și bucuria lor de mișcare.

Puteți invita prieteni sau păstrați evenimentul în propria familie. Lăsați copiii să vă ajute să decideți ce gustări sănătoase și ușor de preparat veți servi, apoi treceți la lucrurile frumoase – activitățile. Puteți face o mulțime de lucruri distractive, precum  o cursă cu obstacole interioare, momente de dans, yoga etc. Folosiți-vă creativitatea! Lăsați copiii să vă ajute și în crearea unui plan pentru a fi și mai implicați în această ocazie festivă destinată mișcării.

 

Pregătiți un calendar de Advent al activităților

Copiilor tăi le plac calendarele de advent? Faceți un calendar cu aspect similar (sau chiar reutilizați unul vechi) pentru a număra zilele active din ianuarie. În loc să puneți bomboane sau jucării în fiecare zi, scrieți o activitate rapidă pentru fiecare. De exemplu, puteți nota jumping jacks, genuflexiuni, mersul piticului etc.

Puteți deveni cât de creativi doriți cu ideile de exerciții și nu trebuie să fie prea complicate. Pur și simplu, notați ce vă vine în minte. Chiar dacă anumite mișcări precum jumping jacks pot părea solicitante pentru adulți și poate neinteresante, copiilor chiar le plac, mai ales când le prezentați într-un mod inedit.

 

Creați o competiție prietenoasă

Instrumentele de urmărire a activității devin din ce în ce mai populare printre copii și adulți. Fie că este vorba de un dispozitiv performant, fie că apelați la un simplu cronometru, copiilor le place să-și măsoare activitatea, iar instrumentele de urmărire a activității pot fi folosite ca elemente excelente de motivare.

Le puteți folosi pentru a monitoriza numărul de pași pe zi, săptămână sau lună. Faceți din acest obiectiv  o competiție în cadrul familiei, sau și mai bine, setați-l ca obiectiv comun cu o miză la final. De exemplu, dacă toți membrii familiei fac împreună 1 milion de pași în luna ianuarie (numărul respectiv nu este atât de greu de atins pe cât pare), veți merge împreună într-o ieșire distractivă în prima parte a lunii februarie. Sau puteți apela la alte recompense pentru copii. Voi decideți ce este mai important!

Indiferent de modul în care le abordați, instrumentele de urmărire a activității sunt minunate pentru a menține copiii activi pe timpul iernii și pentru a le conserva și satisface spiritul competitiv.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile pe care le puteți pune în practică la începutul anului pentru a vă menține copiii activi și orientați către mișcare. Fiți creativi și apelați la diferite activități care să implice întreaga familie sau chiar mai multe persoane, precum prietenii voștri și ai copiilor.